فندق به علت میزان فسفر زیاد، گردو، انجیر، موز، میخک، بابونه، مغز پسته، گل کلم، عناب، چای کوهی، شلغم و جوانه گندم باعث تقویت حافظه و کاهو موجب کم شدن حافظه می شود.
ماهی آب های شور و چای از بروز سکته های مغزی جلوگیری می کند. و حال آنکه نمک و مشروبات الکلی و چربی های اشباع شده حیوانی باعث بروز سکته مغزی می شوند.
اگرچه چای و انواع آجیل ها مثل فندق و گردو برای مغز خوب است ولی مقدار مصرف آن بایستی هر بار محدود باشد.
چای معمولی با وجود داشتن خواص مفید در بسیاری از موارد مضر می باشد.